
Malzemeler:(Tüm malzemelerin miktarı isteğe bağlıdır)
yeşil salata
havuç
brokoli
karnabahar
kırmızı lahana
roka
sarı biber
kırmızı biber
maydanoz
dereotu
nane
tuz
limon suyu
zeytinyağı
Hazırlanışı:
Karnabahar ve brokoli dışında tüm malzemeler ayıklanır, yıkanır ve doğranarak bir kaba alınır. Karnabahar ve brokoli buharda çok az haşlanır(diriliklerini kaybetmeyecek kadar kısa süre haşlanırlar) Haşlanan ve soğuyan karnabahar büyük parçalar halinde doğranır. Haşlanıp soğutulan brokolinin çiçekleri ayrılır, sapları doğranır ve hepsi diğer karışıma eklenir. Tuz, limon suyu ve zeytinyağı bir kapta iyice karıştırılıp salatanın üzerine dökülür. Salatanın malzemeleri ile sos iyice karıştırılır ve kışın tüm renklerini barındıran salata servis tabağına alınarak hemen taze taze servis edilir.
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder