Mücver

Yazar: Unknown Tarih: 14:48 Kategori: , , , Yorum: Yorum Yap

Ramazan ayının hayırlara vesile olmasını ve herkese Hayırlı Ramazanlar dilerim.
İster iftarda, ister sahurda rahatlıkla yenilebilen mücverin tarifini sizlerle paylaşmak istiyorum afiyet olsun.
Malzemeler:
1 kilo kabak
2 adet kuru soğan
150 gr. beyaz peynir
4 fincan un
4 adet yumurta
2 demet dereotu
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
Svıyağ
Hazırlanışı:
Kabaklar kazınıp, sapları kesilip, yıkanırlar. Rendenin iri tarafı ile rendelenirler. Soğanlar ayıklanıp, rendelenirler. Peynir elle ufalanır, kuru ise rendelenir. Dereotu ince ince kıyılır. Bir kabın içerisine rendelenmiş kabak, soğan, peynir, dereotu, tuz, biber ve un konulur. İçine yumurtalar da kırılır ve tahta kaşık ile ezerek iyice karıştılır. Hamur haline gelene kadar karıştırmaya devam edilir. Tavada sıvıyağ kızdırılır. İyice kızdırılan yağa karışımdan kaşık kaşık dökülür ve kızartılır. Altı üstü aynı derece kızartılır. Kızartılan mücverler kağıt peçete üzerine alınır ve fazla yağının süzülmesi sağlanır. Yanında yoğurt ile servis edilen mücver sıcak olarak servis edilebildiği gibi soğuk olarak da yenilebilir.
AFİYET OLSUN
Paylaş: Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder