
Malzemeler:
2 demet deniz börülcesi
1 adet limonun suyu
1,2 diş sarımsak
zeytinyağı
Hazırlanışı:
Börülcenin kök kısımları temizlenip, ayıklanıp yıkanır. Kaynayan suda yumuşayıncaya kadar haşlanır.(Çok fazla haşlanmamalı biraz diri kalmalıdır) Haşlandıktan sonra dirilikleri ve renklerinin yeşil kalması için soğuk suya daldırıp çıkarılır. Sap kısımlarından tutup sıyrılarak kılçıklarından temizlenirler. Bir kapta limon suyu, dövülmüş sarımsak ve zeytinyağı iyice karıştırılıp, sos hazırlanır. (Deniz Börülcesi tuzlu olduğu için ayrıca tuz konulmaz.)Servis tabağına alınan deniz börülcesinin üzerine sos dökülür ve iyice karıştırılıp, servis edilir.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder