Kapuska

Yazar: Unknown Tarih: 15:09 Kategori: , , Yorum: Yorum Yap
Herkese güzel bir hafta ve güzel geçecek bir Pazartesi dilerim. Bugün kışın vazgeçilmezlerinden olan Kapuskanın tarifini vereceğim. Sarması, salatası ve turşusu çok sevilen lahanın kapuskası nedense çok sevilmiyor. Oysa üzerine bol kuru nane, pul kırmızı biber ve limon sıkılarak yenildiğinde nefis bir yemek oluyor. Özellikle yeni yemek yapmaya başlayanlar için kapuska tarifi geliyor.
Malzemeler:(6 kişilik)
En küçük boy beyaz lahana
250 gr.kıyma
1 orta boy kuru soğan
2 yemek kaşığı salça
zeytinyağı
tuz
kuru nane
kırmızı pul biber
Hazırlanışı:
Lahana ayıklanır, yaprakları yıkanır ve ince ince kıyılır. Sıcak suda haşlanır. Kıyma az su ile pişirilir. Bir tencereye haşlanmış lahana, pişmiş kıyma, küçük küçük doğranmış kuru soğan, tuz ve salça konulur. Üzerini geçecek kadar su eklenir ve pişirilir. Pişince altı kapatılır ve üzerine zeytinyağı gezdirilir.Bir süre dinlendirilir. Servis tabağına alınan kapuskanın üzerine kuru nane ve kırmızı pul biber serpilir ve servis edilir.
AFİYET OLSUN
Paylaş: Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder