Etli Nohut

Yazar: Unknown Tarih: 14:11 Kategori: , , Yorum: Yorum Yap
Herkese buz gibi bir İstanbul'dan merhaba. Haftanın ilk günü herkese güzel bir hafta dilerim. Soğuğun en şiddetli olduğu günlerde yediklerimizin daha fazla enerji veren yiyecekler olması gerekiyor. Kışın haftada en az bir kere bir öğünümüzü baklagillerden seçmemiz gerekiyormuş. Bu nedenle ben de haftaya nohut ile başlamak istedim. Yanında bol yeşilliklerin bulunduğu bir salata ve pilav ile nohut iyi ve sağlıklı bir öğün olur. Sıcak sofralarınızda ağız tatlı yemekler dilerim. Afiyet olsun.
Malzemeler:(4 kişilik)
2 su bardağı nohut
250 gr.kuşbaşı et
1 büyük boy kuru soğan
1 yemek kaşığı salça
zeytinyağı
tuz
kırmızı biber
Hazırlanışı:
Nohutlar bir gece önceden ıslatılır ve ertesi gün haşlanırlar.(Ben hazır haşlanmış olarak satılan nohut kullandım) Etler bir tencerede haşlanırlar.(Etin suyunu yapacağınız pilav için kullanmanızı öneririm.) Bir tencereye haşlanmış nohut, haşlanmış et, doğranmış soğan ve salça konulur üzerine ılık su eklenir ve orta ateşte pişirilir. Ateşten alınmasına yakın tuzu eklenir, karıştırılır. Altı kapatılınca üzerine zeytinyağı ve kırmızı biber gezdirilir ve bir süre dinlendirilir. Salata ve pilav ile servis edilir.
AFİYET OLSUN
Paylaş: Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder