Elma Dilim Patates

Yazar: Unknown Tarih: 14:30 Kategori: , , Yorum: Yorum Yap
Herkese güzel bir gün dilerim. Bugün yayınlamayı düşündüğüm farklı bir tarif vardı fakat dün fırın poşetinde tavuk postumdan sonra tavuğun yanında servis edilen elma dilim patatesler için oldukça fazla mail gelince ve blogumun en sıkı takipçilerinden sevgili Canan bu patateslerin yapılışını yayınlamamı isteyince bende bugün yayınlayacağım yemek tarifini değiştirip hemen elma dilim patatesin hazırlanışını vermek istedim. Afiyet olsun
Malzemeler:(2 kişilik)
4 adet küçük boy patates
zeytinyağı
taze kekik
biberiye
kırmızı pul biber
tuz
karabiber
Hazırlanışı:
Patatesler iyice yıkanır .(Kabukları soyulmadan kullanılacağı için gerekirse fırça ile üzerlerini iyice fırçalayınız) Yıkanan patatesler iyice kurulanır ve elma dilim şeklinde doğranır.(Önce ortadan bölünür, sonra tekrar ortadan bölünür ve 6 ya da 8 dilim patates elde edene kadar bölme işlemi sürdürülür) Geniş bir kaba zeytinyağı, taze kekik, biberiye, kırmızı pul biber, tuz ve karabiber (bunların miktarlarını isteğinize göre ayarlayabilirsiniz) konulup, karıştırılır. Patates dilimleri bu sosun içine konulur ve iyice karıştırılıp, harmanlanır. Soslanmış patatesler hafifçe unlanmış fırın poşetine konulur ve poşetin ağzı bağlanır. Poşetin üzeri birkaç yerinden delinir ve daha önceden ısıtılmış fırında maksimum 200C'de 30 dak. pişirilir. Piştikten sonra daha fazla kızarması istenirse ağzı açık olarak 5 dak. daha pişirilir. Fırından çıkarılınca servis tabağına alınır ve sıcak sıcak servis yapılır. Özellikle et ve tavuk yemeklerinin yanında çok iyi bir garnitür olur. AFİYET OLSUN

Paylaş: Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder