Nohutlu Yayla Çorbası

Yazar: Unknown Tarih: 20:16 Kategori: , Yorum: Yorum Yap
2010 yılının son haftasının ilk gününden merhaba. Herkese güzel bir hafta ve kolay geçecek bir Pazartesi dilerim. Kış yeniden geri geldi, hava soğuk ve sevimsiz. Hava madem soğudu o zaman haftaya sıcacık bir çorbayla başlamak istedim. Buyrun Lezzet Dergisinden aldığım tarife.
Malzemeler: 6 kişilik
1 su bardağı pirinç
1 su bardağı haşlanmış nohut
8 su bardağı su
1 yumurta
1 su bardağı yoğurt
4 yemek kaşığı un
1 limonun suyu
tuz
zeytinyağı
1 yemek kaşığı kuru nane
Hazırlanışı:
Pirinç bir tencereye konulur ve üzerine su eklenir ve haşlanır. Nohutlar ayrı bir kapta haşlanır, suyu süzülür ve haşlanmakta olan pirince ilave edilir. Bir kasede yoğurt, un, yumurta, limon suyu ve tuz çırpma teliyle iyice karıştırılır. Çorbanın suyundan bu karışıma yavaşca katılarak karıştırılır. Bu karışım çorbaya azar, azar karıştırılarak eklenir. Kaynayıncaya kadar pişirilir. Zeytinyağı bir tavada ısıtılır ve kuru nane ilave edilir. Bir iki dakika çevrilen kuru nane çorbaya eklenir. Karıştırılıp, altı kapatılır. Servis tabağına alınan çorbanın üzerine tekrar kuru nane serpilerek sıcak olarak servis yapılır.
AFİYET OLSUN
Paylaş: Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder