Fırın Poşetinde Tavuk

Yazar: Unknown Tarih: 15:39 Kategori: , , Yorum: Yorum Yap
Herkese mutlu bir hafta diliyorum. Soğuk ve sevimsiz bir İstanbul havasında haftanın ilk gününü yaşıyoruz. Bazı günler yemek için çok vaktimiz olmaz ya da fazla uğraşmak istemeyiz. İşte böyle durumlarda can kurtaran bir tarif var bugün. Özellikle yeni yemek yapmaya başlayanların kolaylıkla hazırlayıp, misafirlerine rahatlıkla sunabilecekler bir alternatif. Bu tavuğu elma dilim patates, salata ve sade pilav ile birlikte sunup yemeğinizi bir anda nefis bir şölene dönüştürebilirsiniz.
Malzemeler: (2 kişilik)
4 adet baget
yarım limonun suyu
zeytinyağı
taze kekik
biberiye
kırmızı pul biber
tuz
karabiber
Hazırlanışı:
Tavuk bagetler yıkanır, kurulanır ve tütsülenir. Limon suyuyla iyice ovalanır. Bir kapta zeytinyağı, taze kekik, biberiye, kırmızı pul biber, tuz ve karabiber(miktarları isteğinize göre ayarlayabilirsiniz) iyice karıştırılıp, harmanlanır. Bagetlerin her tarafına bu karışımdan sürülür ve bir süre bagetler dinlendirilir. Fırın poşetinin içi bir miktar un ile unlanır. Sosun içindeki bagetler poşete konulur. Poşetin ağzı bağlanır ve poşetin üzerinde birkaç yerden delik açılır. Önceden ısıtılmış fırında bagetler en fazla 200C'de 30-35 dak. pişirilir. (Eğer bagetlerin üzeri iyice kızarsın isterseniz bu süre sonunda poşetin ağzını açıp bir 10 dak. daha bu şekilde pişerebilirsiniz.) Fırından çıkan bagetlerin yanına elma patates dilimleri konulup sıcak sıcak servis yapılır.
AFİYET OLSUN
Paylaş: Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder