Bahar Pilavı

Yazar: Unknown Tarih: 14:25 Kategori: Yorum: Yorum Yap
Herkese merhaba. İstanbul'da hava güneşli ama çok soğuk. Kışı bitirip ılık havalara ulaşmamıza daha çok var. Ben de bahara daha çok var ama en azından mutfağıma bahar gelsin istedim ve bahar pilavı yaptım. (Bu pilava neden bahar pilavı deniyor bileniniz var mı ?) Tarifini Lezzet dergisinin eski bir sayısından aldığım bu pilavda yeşillikler özellikle de dereotu pirinçle birleşince harika bir tat ortaya çıkıyor. Buyrun tarife. Afiyet olsun.
Malzemeler: (5 kişilik)
2 su bardağı pilavlık pirinç
250 gr. kuşbaşı et
3 su bardağı sıcak su(etin haşlama suyunu kullanabilirsiniz)
2 adet taze soğan(ben kullanmadım)
4 dal maydanoz
4 dal dereotu
tuz
karabiber
zeytinyağı
Hazırlanışı:
Kuşbaşı doğranmış etler bir tencerede ısıtılmış zeytinyağında kavrulur ve üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edilip, pişirilir. Pirinç yıkanır ve sıcak suda 15-20 dak. bekletilir. Bir tencereye zeytinyağı konulur ve ısıtılır. Kuşbaşı etler tencereye konulur ve bir iki çevrilir. Ardından süzülmüş pirinç eklenir ve tane tane olana kadar kavrulur. Tuz, karabiber eklenir ve sıcak su konulur (eti pişirirken elde ettiğiniz et suyunu kullanırsanız çok daha lezzetli olur) ağzı kapatılarak pişirilir. Piştikten sonra tencerenin içinde bırakılır ve demlenmesi beklenir. Demlendikten sonra ince ince kıyılmış taze soğan, maydanoz ve dereotu eklenir haifçe karıştırılarak harmanlanır ve sıcak olarak servis yapılır.
AFİYET OLSUN
Paylaş: Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder