
Malzemeler:
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tane kabartma tozu
alabildiğince un
tuz
iç malzemesi için:
peynir, maydanoz, kıyma ya da patates
üzeri için
1 yumurta sarısı
çörek otu
Hazırlanışı:
İç malzemesi dışında tüm malzemeler karıştırılarak hamur elde edilir.(Hamurun kulak memesi kıvamına gelmesi gerekiyor. Bu kıvama ulaşana kadar un ekleyebilirsiniz) İstenilen iç malzeme hazırlanır ve hamurun içine konulup, poğaça şekli verilerek kapatılır. Yağlanmış fırın tepsisine konulan poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürülüp, çörek otu serpilir. 200 C' fırında üzerlerinin rengi dönene kadar pişirilir. Pişince fırından alınan poğaçalar sıcak olarak çay ile birlikte servis yapılır.
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder