
Malzemeler: (4 kişilik)
4 adet brokoli çiçeği ve sapı
5 bardak tavuksuyu
1 avuç arpa şehriye(tel şehriye de olabilir)
istenilen miktarda didiklenmiş tavuk eti
kuru fesleğen
tuz
zeytinyağı(gerekli olursa)
Hazırlanışı:
Brokoliler buharda haşlanır(en sağlıklısı ve lezzetlisi buharda haşlamak ama imkanınız yoksa kaynar suda da haşlayabilirsiniz) Haşlanan brokolilerin çiçek ve sapları ince ince doğranır. Bir tencereye tavuksuyu ve tuz konularak kaynatılır. Su kaynamaya başlayınca tencereye şehriye,brokoli ve haşlanıp didiklenmiş bir miktar tavuk eti eklenir. Şehriyeler pişince ocağın altı kapatılır ve kuru fesleğen serpilip(kuru fesleğen brokolinin kokusunu ve tadını bastırdığı için brokoli sevmeyenler için bol miktarda kullanabilirsiniz.) hafifçe karıştırılır. Tavuk suyu ve tavuk eti çorbaya yağ verdiği için ayrıca yağ konulmaz ama istenirse üzerine zeytinyağı dolaştırılıp, hafifçe karıştırılır. Kapağı kapatılıp, 5 dakika bekletilir ve ardından servis tabağına alınır. Yanında kızarmış ekmekle birlikte sıcak olarak servis yapılır.
AFİYET OLSUN
Not: Brokoli miktarını isteğinize göre azaltıp, çoğaltabilirsiniz. Ayrıca isterseniz brokoliyi haşladıktan sonra blenderdan geçirip iyice püre halinde de tavuksuyuna katabilirsiniz

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder