Muhallebi

Yazar: Unknown Tarih: 14:05 Kategori: , Yorum: Yorum Yap
Herkese hayırlı ve güzel bir Cuma günü dilerim. Bugün tatlı günüm olduğu için tatlıların daha bebeklikte ilk tanışılanı ve ve en kolayı olan muhallebiyi yayınlamak istedim. Gerçi muhallebiyi farklı şekillere sokup, değişik tatlarla birlikte kullandığım ( elmalı muhallebi, balkabaklı muhallebi 1, balkabaklı muhallebi 2, ) tariflerim var ama sadece muhallebi tarifi de bulunsun istediğim için bugün sade tarifini veriyorum. Afiyet olsun
Malzemeler: (5 kişilik)
1 lt.süt
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı pirinç unu
1 paket vanilya
Hazırlanışı:
Süt ile pirinç unu bir tencerede iyice karıştırılarak kaynatılır. Koyulaşmaya başlayınca şekeri ilave edilir ve karıştırılmaya devam edilir. Muhallebi kıvamına gelince vanilya eklenip bir iki karıştırılıp, altı kapatılır. Kaselere konulur ve buzdolabında soğutulur. İyice soğuduktan sonra üzerine isteğe bağlı olarak dövülmüş antep fıstığı serpilerek servis yapılır.
AFİYET OLSUN
Paylaş: Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder