Fıstıklı Pazı Kavurması

Yazar: Unknown Tarih: 15:38 Kategori: , , Yorum: Yorum Yap
Herkese merhaba. Bugün dipdiri, tazeliğini kaybetmeden yenen bir sıcak salata, garnitür tarifi vermek istiyorum. Pazı çok farklı şekillerde yapılan sebzelerdendir. Kıymalısı, zeytinyağlısı sarması yapıldığı gibi kavurması da ülkemizin her yöresinde farklı farklı yapılır. En fazla da yoğurtlusu ve yumurtalısı sevilir sanırım. Ben bu güzel yeşilliği çok fazla öldürmeden diri bırakarak ve kendisine fıstıklar eşlik ederek hazırladım. Buyrun tarifime.
Malzemeler: 5 kişilik
1 bağ pazı
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak(isterseniz kullanmayabilirsiniz)
Yarım çay bardağı dolmalık fıstık
tuz
karabiber
toz şeker
zeytinyağı
Hazırlanışı:
Ayıklanıp, iyice yıkanan pazılar kaynar suya atılıp, en fazla 2 dakika tutulup, çıkarılırlar. Bir tavada zeytinyağı ısıtılıp içine küçük küçük doğranmış soğan ve dövülmüş sarımsak konulur ve pembeleşinceye kadar çevrilirler. Dolmalık fıstıklar eklenip renkleri dönene kadar çevrilirler. Tuz, karabiber ve istenilen miktarda toz şeker ekilip, karıştırılır. Suları süzülen ve büyük büyük parçalara ayrılan (sap kısımlarından da mutlaka koyunuz) pazı tavaya eklenir ve zedelenmeden hafifçe karıştırılarak kavrulur. Çok hafif kavrulunca (diriliğini kaybetmeden) ateşten alınır. Servis tabağına alınan pazı sıcak olarak hemen servis edilir.
Paylaş: Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder