
Malzemeler: (10 kişilik)
250 gr. bitter çikolata
istenilen miktarda kuru erik
istenilen miktarda kuru kayısı
istenilen miktarda file badem
istenilen miktarda dövülmüş antepfıstığı
(arzunuza göre ek kuru meyveler de kullanabilirsiniz)
Hazırlanışı:
Çikolata küçük parçalara bölünerek bir kaba konulur. İçi sıcak su dolu bir tencerenin üzerine bu kap yerleştirilir ve benmari usulu çikolata eritilir. (Çikolatanın olduğu kabın suya değmemesi gerekmektedir.) Bir tepsiye yağlı bir kağıt konulur ve eriyen çikolatadan kaşıkla bu tepsiye dökülür ve yuvarlaklar oluşturulur. Çikolata yuvarlaklarının üzerine küçük küçük dilimlenmiş kayısı, erik ve badem konulur(İstediğiniz her türlü kuru meyvayı ekleyebilirsiniz) Son olarak da hepsinin üzerine dövülmüş antepfıstığı serpilir ve soğumaya bırakılır. Donunca servis yapılır.
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder