Kıymalı Bamya

Yazar: Unknown Tarih: 15:14 Kategori: , Yorum: Yorum Yap
Yazın narin sebzelerinden biri de bamyadır. Çoğu kişi tarafından sevilmeyen, bence kıymeti bilinmeyen, hakettiği değer verilmeyen bir tattır. Biz ailece çok sever ve yeriz. Pazarda minik minik körpe bamyaları görünce alıp bu senenin ilk bamyasını hemen pişireyim dedim. İşte senenin ilk bamyası. Yanında pilav ve cacıkla harika bir akşam yemeği oldu.

Malzemeler:
500 gr. bamya
150 gr. kıyma
1 adet orta boy kuru soğan
2 adet orta boy domates
1 yemek kaşığı salça
Yarım limon
tuz
zeytinyağı

Hazırlanışı:
Bamyalar iyice yıkanır ve süzülür. Biraz kuruduktan sonra tepeleri koni şeklinde kesilerek ayıklanır. (Ayıkladıktan sonra bamyayı bir daha yıkamayınız) Tencereye küçük küçük doğranmış soğan, başka bir kapta çok az su ile hafifçe pişirilen kıyma, küçük küçük doğranmış domates, salça, bamya, yarım limon konulur. Bamyalarla aynı hizaya gelecek kadar su eklenir ve harlı olmayan ateşte pişirilir. Altının kapanmasına 5 dakika kala tuzu eklenir.Altı kapanınca üzerine zeytinyağı gezdirilir ve bir süre ağzı kapalı dinlendirilir. (Tüm pişme işlemi sırasında bamyaları fazla karıştırmamaya, hırpalamamaya çalışınız) Pilav ve cacık ile servis yapılır.

AFİYET OLSUN
Paylaş: Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder