
Malzemeler:(4 kişilik)
4 adet kırmızı biber
100 gr. çökelek peyniri
50 gr. ceviz içi
zeytinyağı
Hazırlanışı:
Kırmızı biberlerin baş kısmı kesilip, sapları atılır, içinin çekirdekleri temizlenir. Yıkanır ve süzülür. Fırının ızgarasında közlenir.(Hazır satılan közlenmiş biberler çok yağlı olduğu için kullanmıyorum ve size de önermem) Közlenen biberlerin kabukları soyulur. ( Biberleri bir naylon poşetin içinde ağzı kapalı olarak bir süre bekletirseniz terleme olacağı için kabukları çok daha kolay soyabilirsiniz) Bir kapta peynir, dövülmüş ceviz ve zeytinyağı karıştırılarak harç hazırlanır.(Bu harca istediğiniz farklı baharatlar ve tatlar katabilirsiniz). İyice karıştırılıp, ezilen harç biberlerin içine doldurulur ve servis edilir.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder