
Malzemeler:
10 adet dolmalık biber
3 adet orta boy kuru soğan
10 yemek kaşığı pirinç
1 yemek kaşığı toz şeker
1 paket kuş üzümü
1 paket dolmalık fıstık
1 çay bardağı zeytinyağı
3 adet domates(biberlerin üzerlerine kapak yapmak için)
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı yeni bahar
1 yemek kaşığı kuru nane
yarım demet dereotu
tuz
Hazırlanışı:
Dolmalık biberlerin sap kısımları içine bastırılarak çıkarılır, çekirdekleri temizlenir ve yıkanır. Diğer tarafta bir kapta soğanlar doğranıp, zeytinyağında hafifçe kavrulur.Fıstık ve pirinç eklenir ve hafifçe kavrulur. Tuz, karabiber, kimyon, yeni bahar, nane, şeker, üzüm eklenir ve hepsi iyice karıştırılıp, bir su bardağı su eklenip hafif ateşte kaynamaya bırakılır. Kaynayınca altı kapatılıp ateşten alınır, kıyılmış dereotu içine eklenir (Biberlere domatesten kapak kesilir ve domateslerin kalan içleri de bu harca eklenip, iyice karıştırılır) harç demlenmeye bırakılır. 10 dak. demlendikten sonra biberlerin içine doldurulur, biberlerin ağızları domatesten kesilen kapaklar ile kapatılır. Tencereye dik olarak yan yana dizilen biberler 2 su bardağı su eklenerek hafif ateşte pişirilir. Biberler yumuşayıncaya ve suyunu çekinceye kadar pişirilir. Pişince altı kapatılır ve üzerine yarım çay bardağı zeytinyağı gezdirilir. Tencerede soğumaya bırakılır. Soğuyunca servis tabağına alınır.
AFİYET OLSUN
(Domateslerin içi dolmanın harcına katılıp, karışrırlır
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder