Kavun Yatağında Dondurma

Yazar: Unknown Tarih: 15:11 Kategori: , , Yorum: Yorum Yap

İş seyahati nedeniyle İstanbul dışında olduğum için haftabaşından beri blogumla ilgilenemedim. Şimdi döndüm ve hemen laptopun başına oturdum. Sıcak günlerde canım ağır, yağlı ve etli yemekler, pastalar, börekler yapmak ve yemek istemiyor. Zeytinyağlı, insanı rahatsız etmeyecek hafiflikte ve serinlik veren yiyecekler ve tatlılar yapıp, yemek istiyorum. Bu nedenle bugün sıcak günlerde hemen hazırlanıp sunulan ve görünüşü bile insanı mutlu eden bir tarif daha doğrusu bir dondurma sunuşu vermek istiyorum. Şimdiden herkese iyi haftasonları.

Malzemeler:
1 tane küçük kavun
1 top çilekli dondurma
1 top kaymaklı dondurma
1 top çikolatalı dondurma
Süslemek için:
İstenilen miktarda dövülmüş Antep fıstığı
İstenilen miktarda fıstık krokan
İstenilen miktarda yaprak fındık
Hazırlanışı:
Kavun ortadan bölünür ve çekirdekleri temizlenir. Kenarları bıçakla şekilli olarak kesilir. İçi kaşıkla oyulur. Bir süre dolapta bekletilip soğutulur. Dolaptan çıkarılınca içine çilekli, çikolatalı ve kaymaklı dondurma konulur.(Kavunun içine zevkinize göre istenilen çeşitte ve istenilen miktarda dondurma koyabilirsiniz. ) Üzerine dövülmüş fıstık ve fındıklar serpilir.(Ben bunları dövmeyip, hazır dövülmüş olarak satılanlardan kullandım) Soğuk olarak hemen servis yapılır.
AFİYET OLSUN


Paylaş: Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder