
Herkesin Regaip Kandili Mübarek olsun. Hayırlı Kandiller.
Malzemeler:
4 adet orta boy patlıcan
3-4 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı mayonez
1 diş sarımsak
tuz
zeytinyağı
Hazırlanışı:
Patlıcanlar fırında ya da ocakta közlenir. Közlenen patlıcanların kabukları soyulur.(Patlıcanları közledikten sonra bir naylon torba içinde bir süre tutup, terletme yaparsanız kabuklarını çok daha kolay soyarsınız) Kabukları soyulan patlıcanların sap kısımları atılır, küçük parçalara ayrılacak şekilde doğranır ve çatalla ezilir. Ayrı bir kapta yoğurt, mayonez, dövülmüş sarımsak, tuz ve zeytinyağı iyice karıştırılır. Patlıcanlar soğuduktan sonra bu karışımın içine konulur ve iyice karıştırılarak harmanlanır. Servis öncesi kapalı bir kap ile bir süre buzdolabında bekletilir ve servis yapılır.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder