
Malzemeler(4 kişilik)
150 ml. krema
100 ml.süt
4 adet yumurta sarısı
100 gr. toz şeker
1 tutam kristal vanilya
üzeri için esmer şeker
Hazırlanışı:
Yumurta sarıları şeker ile karışım bembeyaz olana kadar çırpılır. Ayrı bir kaba krema, süt ve vanilya konulur ve kaynama noktasına kadar ısıtılır(Karışımı kaynatmayın, sadece ısıtınız)Bu karışımın içine yumurta-şeker karışımı yavaş yavaş eklenerek karıştılır. Karışım kaplara boşaltılır. Kapların konulacağı derince fırın tepsisinin içine temiz bir bez yayılır ve kaplar üzerine oturtulur. Kapların yarısına gelecek kadar fırın tepsisine su konulur. Tepsi fırının orta gözüne yerleştirilir ve 160C'de benmari usulu ile 10 dak. pişirilir. Fırından çıkınca kaplar hemen tepsiden alınır.(hemen alınmazsa kapların içindeki karışım pişmeye devam eder ve istediğimiz kıvam olmaz, sertleşir)Kısa bir süre oda sıcaklığında ılındıktan sonra(5 dak.) buzdolabına konulup, en az 4 saat soğutulur. (Ne kadar uzun süre buzdolabında durursa o kadar iyi sonuç alınır)Buzdolabından çıkınca üzerine esmer şeker dökülür ve pürmüz ile şeker iyice yakılarak karamelize edilir. Hemen soğuk olarak servis edilir.
NOT: Eğer üzerini pürmüz ya da onun benzeri ile yakamazsanız kapları fırın tepsisine koyunuz ve tepsiye soğuk su ile buz kalıpları doldurunuz. Tepsiyi fırının en üst gözüne oturtup, fırının sadece üst kısmını yakınız ve şekerin yanmasını sağlayınız. Bu sayede şeker yanarken içinin pişmesine engel olursunuz çünkü içinin pişmemesi gerekir.

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder