Frambuaz Soslu Kağıt Helvalı Dondurma

Yazar: Unknown Tarih: 14:12 Kategori: , , Yorum: Yorum Yap
Bugün İstanbul'da hava sıcaklığının 34 derece olması bekleniyormuş. Buna İstanbul'un meşhur nemi de eklenince ne yapacağız bilemiyorum? Bu sıcakta yemek yemek imkansızlaşıyor. Bu nedenle bugün sizlere yemek tarifi yerine en güzel serinleticilerden dondurmanın farklı bir sunuşunu vermek istiyorum. Haydi herkes gölgeye dondurmaya yemeye.
Afiyet olsun
Malzemeler: (6 kişilik)
6 adet kağıt helva
500 gr sade dondurma
500 gr. frambuaz
150 gr.toz pudra şekeri
Hazırlanışı:
Frambuazların yarısı derin bir kapta iyice eriyene kadar karıştırılarak pişirilir. Soğuduktan sonra pudra şekeri ile birlikte blender'da iyice karıştırılır ve sos elde edilir. Kağıt helvalar ortadan ikiye kesilir. Bir yarım kağıt helva buzdolabında bir süre bekletilerek soğutulan servis tabağına alınır ve üzerine dondurma konulur. Frambuazların kalanları dondurmanın yanına kağıt helvanın üzerine konulur ve hepsinin üzerine hazırlanan frambuaz sosu dökülür. Kağıt helvanın diğer yarısı üzerine kapatılır ve hemen servis yapılır.
AFİYET OLSUN
Paylaş: Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder