
Malzemeler:
2 bardak baldo pirinç
3 su bardağı sıcak su (tavuk suyu ya da et suyu tercih ederseniz pilavınız çok daha lezzetli olur)
2 yemek kaşığı zeytinyağı (isterseniz katı yağ ya da tereyağı kullanabilirsiniz)
tuz
2 su bardağı sıcak su (ıslatmak için)
Hazırlanışı:
Pirinç yıkanır ve sıcak suda 15-20 dak. bekletilir. Tencereye yağ konulur, hafif kızdırılır, süzülen pirinç eklenir ve kavrulur. Üzerine 3 su bardağı sıcak su eklenir, tuzu konulur ve suyunu çekene kadar pişirilir. Altı kapatılınca kapakla pilav arasına gergin bir mutfak bezi konulur ve pilav dinlenmeye bırakılır. Dinlenince servis tabağına alınarak, ister tek başına isterse yemeklerin yanında servis yapılır.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder