
Herkese güzel bir haftasonu diliyorum. Yaz günlerini yaşıyor olmamız nedeniyle haftasonları daha çok pikniklik ya da daha aparatif tarifler vermeye çalışıyorum. Bu gün de bu nedenle(yeni yemek yapmaya başlayanları da unutmayarak) pikniklerin ve yazın vazgeçilmezi küçük büyük herkesin sevgilisi Izgara Köfteyi sizinle paylaşacağım. AFİYET OLSUN.
Malzemeler:
500 gr. köftelik kıyma
1 adet kuru soğan
1 adet kuru soğan
1 dilim bayat ekmek içi
karabiber
tuz
1 demet maydonoz
kimyon
köfte baharı
Hazırlanışı:
Bir kabın içine kıyma, iyice kıyılmış(rendelenirse daha iyi olur) soğan, ıslatılıp suyu sıkılmış ve ufalanmış ekmek içi, iyice kıyılmış maydonoz, istenilen miktarda tuz, karabiber, kimyon ve köftebaharı konulur. Tüm malzeme iyice karıştırılarak yoğurulur. Yoğurulan harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar alınır ve avuç içinde (ıslatılmış elde) yuvarlanarak şekil verilir. Bir süre bekletilir ve iyice kızdırılmış mangalda, ızgarada ya da fırın ızgarasında iki tarafı da iyice kızarana kadar pişirilir. Pilav, patates salatası ya da söğüş domates salatalık ile servis yapılır.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder