Peynirli Kabak Dilimleri

Yazar: Unknown Tarih: 20:37 Kategori: , , Yorum: Yorum Yap
Haftasonuna yaklaştığımız bugün sizlere çok hafif, hazırlanması kolay ve yaz günlerinde severek misafirlerinize sunabileceğiniz bir atıştırmalık tarifi vermek istiyorum. Şimdiden herkese iyi haftasonları ve hayırlı cumalar.
Malzemeler:
2 adet orta boy kabak
1 su bardağı ufanlanmış sert beyaz peynir
1 çorba kaşığı zeytinyağı
yarım demet dereotu
karabiber
pul biber
tuz
Hazırlanışı:
Kabakların kabukları temizlenir, yıkanır ve 2-3 cm.boyunda dilimlenir. Kaynar tuzlu suda renk değiştirene kadar haşlanır, suyu süzülür. Yarısı servis tabağına yerleştirilir. Kalan kabakların yarısı derin bir kaba alınır. Üzerine peynir, zeytinyağı, kıyılmış dereotu, karabiber, pul biber ve tuz eklenerek iyice karıştırılıp harç haline getirilir. (Bu harca zevkinize göre başka malzemeler de ekleyebilirsiniz)Harçtan küçük parçalar alınıp, elde yuvarlanır. Kabak dilimlerinin üzerine yerleştirilip, soğuk olarak servis yapılır. (İsterseniz bu harcı kabak dilimlerinin ortasını oyup, içine de yerleştirebilirsiniz)
AFİYET OLSUN
Paylaş: Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder