
Malzemeler (4 kişilik)
Yarım kilo kuşbaşı et
250 gr.mantar
3 adet yeşil sivri biber
2 adet kırmızı biber(yazın bunun yerine domates kullanıyorum)
1 adet orta boy kuru soğan
1 yemek kaşığı salça
tuz
karabiber
kuru nane
kekik
kuru fesleğen
zeytinyağı
Hazırlanışı:
Geniş bir teflon tavada (ben wok kullanıyorum) ısıtılmış zeytinyağında küçük küçük doğranmış soğanlar pembeleşinceye kadar çevrilirler. İçine küçük küçük doğranmış yeşil sivri biberler eklenir ve sotelenir. Ardından küçük küçük doğranmış kırmızı biber konulur ve sotelenir. Karışıma önceden haşlanmış etler ilave edilir. Hepsi birlikte çevrilirler. Haşlanmış ve doğranmış mantarlar tavaya eklenir ve birlikte sotelenir. Tuz, karabiber ve tüm baharatlar konulur ve salça ilave edilir. Hepsi iyice karıştırılır ve biraz pişmeleri için ateşte bırakılırlar. Pişince sıcak sıcak servis tabağına alınır ve sade pilav ile servis yapılır.
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder