
Malzemeler:
4 tane patlıcan
1 tane kuru soğan
2 tane domates
4 tane yeşil sivribiber
1 tatlı kaşığı salça
50 gr.karides
50 gr. kalamar
50 gr. yengeç bacağı
zeytinyağı
tuz
karabiber
kekik
kuru nane
Hazırlanışı:
Patlıcanlar ayıklanır, yıkanır ve alacalı soyulur. Daha önce tarifini verdiğim karnıyarık tarifindeki gibi hazırlanır. Diğer tarafta yengeç bacağı, kalamar ve karidesler yıkanır ve küçük küçük doğranırlar. Bir tavaya zeytinyağı konulur ısıtılır. İçine küçük küçük doğranmış soğan eklenir ve kavrulur. Ardından küçük küçük doğranmış yeşil biber eklenir ve sotelenir. Tavaya kalamar, yengeç bacağı ve karides eklenir iyice sotelenir. Tuz, karabiber, nane ve kekik sepilir(baharatları bol eklerseniz karışımın tadı daha güzel oluyor) karıştırılır. Son olarak kabukları soyulmuş ve küp küp doğranmış domates eklenir ve hepsi birlikte pişirilir. Patlıcanların ortalarına bu harçtan konulur. Bir tencereye ortaları doldurulan patlıcanlar konulur ve sulandırılmış salça ve 3 su bardağı su konulur. Kaynamaya başlayınca altı kısılır ve suyu çekene kadar pişirilir. Pişince servis tabağına alınır ve sıcak olarak servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder