Deniz Ürünlü Karnıyarık

Yazar: Unknown Tarih: 14:46 Kategori: , Yorum: Yorum Yap
Herkese iyi bir hafta dilerim. Bugün sizlerle tamamen doğaçlama olarak yaptığım bir tarifi paylaşmak istiyorum. Patlıcanı ve deniz ürünlerini çok severim acaba ikisi bir arada olsa nasıl olur diye düşündüm ve ortaya deniz ürünlü karnıyarık çıktı. Farklı tatlara açıksanız, değişikliğe varım diyorsanız ve tabi ki deniz ürünlerini seviyorsanız patlıcan henüz tezgahlardan kalkmadan bu tarifi deneyin derim. Afiyet olsun
Malzemeler:
4 tane patlıcan
1 tane kuru soğan
2 tane domates
4 tane yeşil sivribiber
1 tatlı kaşığı salça
50 gr.karides
50 gr. kalamar
50 gr. yengeç bacağı
zeytinyağı
tuz
karabiber
kekik
kuru nane
Hazırlanışı:
Patlıcanlar ayıklanır, yıkanır ve alacalı soyulur. Daha önce tarifini verdiğim karnıyarık tarifindeki gibi hazırlanır. Diğer tarafta yengeç bacağı, kalamar ve karidesler yıkanır ve küçük küçük doğranırlar. Bir tavaya zeytinyağı konulur ısıtılır. İçine küçük küçük doğranmış soğan eklenir ve kavrulur. Ardından küçük küçük doğranmış yeşil biber eklenir ve sotelenir. Tavaya kalamar, yengeç bacağı ve karides eklenir iyice sotelenir. Tuz, karabiber, nane ve kekik sepilir(baharatları bol eklerseniz karışımın tadı daha güzel oluyor) karıştırılır. Son olarak kabukları soyulmuş ve küp küp doğranmış domates eklenir ve hepsi birlikte pişirilir. Patlıcanların ortalarına bu harçtan konulur. Bir tencereye ortaları doldurulan patlıcanlar konulur ve sulandırılmış salça ve 3 su bardağı su konulur. Kaynamaya başlayınca altı kısılır ve suyu çekene kadar pişirilir. Pişince servis tabağına alınır ve sıcak olarak servis yapılır.
Paylaş: Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder