
Herkese iyi bir hafta dilerim. Kış geldiği için sofralarımızda makarna ve pilavlar oldukça sık yer almaya başladı. Ben de bu haftaya sağlıklı olduğu için pirince göre daha fazla tercih ettiğim bulgur ile yaptığım bir pilav tarifi ile başlamak istiyorum. Tekrar iyi haftalar dilerim.
Malzemeler: 5 Kişilik
2 su bardağı pilavlık bulgur
2 adet patlıcan
10 adet mantar
1 adet kuru soğan
2 adet domates
1 tatlı kaşığı salça
zeytinyağı
tuz
karabiber
3 su bardağı sıcak su
Hazırlanışı:
Patlıcanlar ayıklanır, yıkanır küp küp doğranır ve tuzlu suda bekletilir. Bir kapta zeytinyağı ısıtılır ve küçük küçük doğranmış soğan eklenir ve soğanlar kavrulur. İçine tuzlu sudan çıkarılıp, süzülmüş patlıcanlar eklenir ve patlıcanlar sotelenir. Ardından küçük küçük doğranmış mantarlar eklenir ve mantarlar sotelenir. Üzerine kabukları soyulmuş, küçük küçük doğranmış domates ve salça katılır ve hepsi iyice karıştırılır. Ayıklanmış, yıkanmış bulgur ile tuz ve karabiber bu karışıma eklenir ve bir iki dakika kavrulur. Tencereye 3 su bardağı sıcak su konulur ve ağzı kapatılarak kısık ateşte suyu çekene kadar pişirilir. Piştikten sonra demlendirilir. Demlenen pilav servis tabağına alınır ve servis yapılır.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder