
Malzemeler:5 kişilik
yarım kg.patlıcan
1 adet küçük kuru soğan
1 diş sarımsak
3-4 tane domates
5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı kekik
tuz
karabiber
kırmızı biber
zeytinyağı
fesleğen ezmesi için:
Beyaz peynir(istenilen miktarda)
Taze fesleğen (istenilen miktarda)
sızma zeytinyağı(istenilen miktarda)
Hazırlanışı:
Bir tencerede zeytinyağı ısıtılır, küçük küçük doğranmış soğan, sarımsak ve kekik kavrulur. Közlenip soyulan ve küçük küçük doğranan patlıcan, kabukları soyulup küp küp doğranmış domates, su, tuz, karabiber ve kırmızı biber tencereye eklenir, yarım saat kısık ateşte tencerenin kapağı kapalı olarak pişirilir. Blender'la püre haline getirilir ve bir taşım daha kaynatılır. Ateşten alınır ve bir süre demlendirilir. Fesleğen ezmesini yapmak için istenilen miktarda beyaz peynir, taze fesleğen (yazarın notu: taze fesleğen bulamazsanız kuru fesleğen kullanmayın tadı aynı olmuyor bunun yerine taze kekik kullanılabilir) ve sızma zeytinyağı rondoda çekilerek püre haline getirilir. Çorba servis tabağına alınınca bu fesleğen ezmesinden bir çay kaşığı çorbaya eklenip, karıştırılıp sıcak sıcak servis yapılır.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder