
Malzemeler:
1 kg. ıspanak
2 adet orta boy kuru soğan
250 gr. kıyma
1 çay bardağı pirinç
1 yemek kaşığı salça
zeytinyağı
tuz
Hazırlanışı:
Ispanaklar sap kısımları temizlenip, iyice, bol suyla yıkanırlar. (Yıkama suyunuza sirke eklerseniz çok daha iyi bir yıkama ve zararlı maddelerden arınma gerçekleşir.) Bir tencereye küçük küçük doğranmış soğan, daha önceden haşlanmış kıyma, ayıklanmış, yıkanmış pirinç, çok hafif haşlanmış ve doğranmış ıspanak, salça konulur ve üzerini geçecek kadar su ilave edilip, pişirilir. Altını kapamaya yakın tuzu eklenir. Altı kapatıldığında zeytinyağı üzerine gezdirilir ve bir süre dinlenmeye bırakılır. Tabağa alınan ıspanak yoğurt ile beraber servis edilir.
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder