
Malzemeler(35 adet)
250 gr.tereyağı
2 yumurta
5 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı ayıklanmış tuzsuz ayçekirdeği
Hazırlanışı:
Oda ısısında yumuşayan tereyağı, yumurta sarıları, yoğurt ve şeker bir kaba konulur ve şeker iyice eriyene kadar karıştırılır. Karışıma un ile kabartma tozu ilave edilir ve yoğurulur.(Hamurun kıvamına göre unu azaltıp, çoğaltabilirsiniz) Hamur istenilen kıvama gelince yarım saat dinlenmeye bırakılır. Yarım saat sonra hamurdan küçük parçalar koparılıp şekil verilir. Küçük hamur parçaları önce (sarılarını daha önce kullandığımız) yumurta akına ardından da ayçekirdeklerine batırılıp, fırın kağıdı serilmiş fırın tepsisine dizilir. Üzerleri kızarana kadar pişirilir, arkaları çevrilir ve arkaları da kızarana kadar pişirilip fırından alınır. Biraz dinlendirildikten sonra sıcak sıcak servis yapılır.
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder