
Malzemeler: (6 kişilik)
1 adet tavuk göğüs eti
2 adet büyük boy kabak
1 yemek kaşığı tereyağı(margarin de kullanabilirsiniz)
2 çorba kaşığı un
6 su bardağı su
tuz,
karabiber
sos için:
2 yemek kaşığı krema
kıyılmış dereotu
1 tatlı kaşığı limon suyu
Hazırlanışı:
Tavuk göğüs eti tencerede haşlanır, haşlandıktan sonra soğumaya bırakılır ve suyu da çorbada kullanılmak üzere saklanır. Soğuyan tavuk göğüs eti kaşığa gelece şekilde didiklenir. Kabakların kabukları alacalı soyulup, zar şeklinde doğranır. Tereyağı bir tencerede eritilir, un eklenir ve pembeleşene kadar kavrulur. Tavuk suyu eklenir, bir taşım kaynatılır. Didiklenmiş tavuk etleri, doğranmış kabaklar, tuz ve karabiber eklenir. 10 dakika pişirilir ve ocaktan alınır. Ayrı bir yerde krema, kıyılmış dereotu ve limonun suyu iyice çırpıldıktan sonra çorbaya ilave edilir, karıştırılır ve sıcak olarak servis edilir.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder