Kestane Kebap

Yazar: Unknown Tarih: 09:02 Kategori: , , Yorum: Yorum Yap
Herkese güzel bir haftasonu dilerim. Bu haftasonu manav tezgahlarında bolca görünmeye başlayan kuzu kestaneden alın, akşam evde kestane kebap yapın ve tüm aile hep beraber sıcacık mis gibi kokan kestaneleri afiyetle yiyin.
Malzeme:
İstediğiniz miktarda kestane
Hazırlanışı:
Kestanelerin ortaları bıçak ucu ile çizilir ve sıcak suyun içinde kısa bir süre bekletilir.(Kabukları bu sayede çok kolay soyabilirsiniz.) Sudan çıkarılan kestaneler ocak üstünde tel ızgarada altı üstü iyice kızarıp, pişene kadar orta ateşte çevrilerek pişirilir. (Ocak yerine isterseniz fırında da yapabilirsiniz)Pişen kestaneler ocaktan alınır ve sıcak olarak servis edilir.
AFİYET OLSUN

Paylaş: Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder