Yazdan hazırlanıp kışın tüketilen sebzeler artık yavaş yavaş dolaplarda azalıp yerlerini tazeleri alıyor. Kurutulmuş taze fasulye de bunlardan biri. İster verev bölünüp, ister uzunlamasına 3, 4 ince parçaya ayrılırarak kurutulan taze fasulyenin kurutulmuşunun tadı da en az tazesi kadar güzel. Havalar hala soğuk olduğu için tazesini almadan önce fasulyenin kış versiyonunu yapıp sizlerle paylaşmak istedim.
Afiyet olsun
Malzemeler:
250 gr. kurutulmuş taze fasulye
1 orta boy kuru soğan
2 yemek kaşığı salça
tuz
karabiber
zeytinyağı
Hazırlanışı:
Fasulyeler kaynar suya atılıp, 10 dak. haşlanır. Haşlanınca süzülür. Bir tavada zeytinyağı ısıtılır. Yemeklik doğranmış kuru soğan tavaya konulur ve pembeleşinceye kadar çevrilir. Üzerine salça eklenir ve birlikte çevrilir. Fasulyeler de tavaya konulur tuz, karabiber eklenir ve hepsi birlikte çevrilir.Tavaya yarım su bardağı su konulur ve su çekene kadar fasulyeler pişirilir. Ocak kapatılır ve servis tabağına alınan fasulye sıcak olarak servis edilir.
Afiyet olsun
Malzemeler:
250 gr. kurutulmuş taze fasulye
1 orta boy kuru soğan
2 yemek kaşığı salça
tuz
karabiber
zeytinyağı
Hazırlanışı:
Fasulyeler kaynar suya atılıp, 10 dak. haşlanır. Haşlanınca süzülür. Bir tavada zeytinyağı ısıtılır. Yemeklik doğranmış kuru soğan tavaya konulur ve pembeleşinceye kadar çevrilir. Üzerine salça eklenir ve birlikte çevrilir. Fasulyeler de tavaya konulur tuz, karabiber eklenir ve hepsi birlikte çevrilir.Tavaya yarım su bardağı su konulur ve su çekene kadar fasulyeler pişirilir. Ocak kapatılır ve servis tabağına alınan fasulye sıcak olarak servis edilir.
AFİYET OLSUN.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder