Bezelye Püreli Etli Tart

Yazar: Unknown Tarih: 14:55 Kategori: , Yorum: Yorum Yap
Herkese güzel bir hafta dilerim. Haftaya misafirlerinize farklı   sunumlu bir  et yemeği yapmak isterseniz size alternatif olabilecek bir tarif ile başlamak istedim. Etle birlikte sunulan bezelye püresini kışın ıspanak püresi olarak değiştirebilirsiniz.(Tarif bir  iki ufak değişiklik yapılarak  Lezzet dergisinden alınmıştır)
Afiyet olsun.
Malzemeler: (4 kişilik)
4 milföy hamuru
500 gr.kuşbaşı et

     1 tane  kırmızıbiber
     1 tane çarliston biber
     2 su bardağı haşlanmış bezelye
     1 kahve fincanı krema
    1 yemek kaşığı tereyağı
    zeytinyağı
    tuz
    karabiber


    Hazırlanışı:
    Biberlerin çekirdekleri  temizlenip  küp şeklinde doğranırlar.  Haşlanmış bezelyeler blender ile püre haline getirilir. Bir tencerede tereyağı eritilir ve krema ile püre haline gelen bezelye tencereye konulup hepsi iyice karıştırılıp bezelye püresi hazırlanır.  Biberler başka bir tavada ısıtılan zeytinyağında çevrilerek sotelenir ve bezelye püresine eklenip, iyice karıştırılıp harmanlanır.  Etler bir tavada ısıtılan  zeytinyağında pişene kadar karıştırılarak harmanlanır. Diğer tarafta  milföy hamurları oklavayla hafifçe incelterek açılır. Yağlanan  küçük tart kalıplarının içine yerleştirilirler.  Kenarlardan taşan fazlalıklar bıçakla alınır.  Hamurların üzerine  yağlı  kağıt konup  hamurun pişerken kabarmasını önlemek için üzerlerine birer avuç kuru fasulye konulur.  Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirilir. Fırından çıkan milföylerin içindeki fasulyeler alınır. Milföy tartlarının   içine önce bezelye püresi eşit miktarlarda paylaştırılır.  Üzerlerine  sotelenen etler konulur ve sıcak olarak servis edilir.
    AFİYET OLSUN


Paylaş: Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder