Zeytinyağlı Yer Elması

Yazar: Unknown Tarih: 14:57 Kategori: , Yorum: Yorum Yap
Herkese merhaba. Günler ne kadar hızla geçiyor yeni yıla gireceğiz derken ilk ayı bitiriyoruz bile. Kışın favori sebzelerimden bir yer elmasıdır. O yamru yumru şeyin nasıl bu kadar lezzetli olduğunu anlamış değilim. Yer elmasını zeytinyağlı yapmak ve özellikle bir gün dinlendikten sonra limon sıkarak yemek bana büyük bir keyif verir. Haydi buyrun tarifime. Afiyet olsun.
Malzemeler:(4 kişilik)
Yarım kg yer elması
1 adet kuru soğan
yarım çay bardağı pirinç
1 adet havuç
zeytinyağı
tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
limon suyu
dereotu
Hazırlanışı:
Yer elmasının kabukları soyulur, büyüklüğüne göre parçalara bölünüp limonlu suya konulur.(kararmamaları için) Bir tencereye konulan zeytinyağı ısınınca içine küçük küçük doğranmış soğan ilave edilir ve kavrulur. Soğan kavrulunca doğranmış havuçlar eklenir ve havuçlar sotelenir ardından tencereye yer elması eklenir. Soğanlarla beraber hafifçe çevrilir ve içine şeker, tuz ve pirinç eklenir. Üzerini çok az geçecek kadar sıcak su eklenir ve pişmeye bırakılır. Yer elmaları yumuşayınca altı kapatılır ve bir süre tencerede demlenmeye bırakılır. Soğuduktan sonra servis tabağına alınan yer elması üzerine doğranmış dereotu serpilerek servis yapılır.
Paylaş: Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder