
Malzemeler:(4 kişilik)
Yarım kg yer elması
1 adet kuru soğan
yarım çay bardağı pirinç
1 adet havuç
zeytinyağı
tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
limon suyu
dereotu
Hazırlanışı:
Yer elmasının kabukları soyulur, büyüklüğüne göre parçalara bölünüp limonlu suya konulur.(kararmamaları için) Bir tencereye konulan zeytinyağı ısınınca içine küçük küçük doğranmış soğan ilave edilir ve kavrulur. Soğan kavrulunca doğranmış havuçlar eklenir ve havuçlar sotelenir ardından tencereye yer elması eklenir. Soğanlarla beraber hafifçe çevrilir ve içine şeker, tuz ve pirinç eklenir. Üzerini çok az geçecek kadar sıcak su eklenir ve pişmeye bırakılır. Yer elmaları yumuşayınca altı kapatılır ve bir süre tencerede demlenmeye bırakılır. Soğuduktan sonra servis tabağına alınan yer elması üzerine doğranmış dereotu serpilerek servis yapılır.

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder