
Malzemeler(5 kişilik)
1 paket makarna(ben farfalle- kelebek makarna kullandım)
2oo gr.mantar
1,5 yemek kaşığı domates salçası
1 diş sarımsak
istenilen miktarda kuru fesleğen
zeytinyağı
Hazırlanışı:
Makarna kaynamış tuzlu suda paketin üzerinde belirtilen süre kadar haşlanır. Haşlanan makarna süzülür(makarnayı süzdükten sonra soğuk sudan geçirmeyiniz ve haşlama suyundan bir miktarı kenara ayırınız) Wok'a zeytinyağı konulur ve ısıtılır. Isınınca dövülmüş sarımsak zeytinyağına eklenir ve sotelenir. Üzerine haşlanmış ve dörde bölünmüş mantarlar eklenir, sotelenir. Salça ve kuru fesleğen de konulur ve tümü 1, 2 dak.ateşte sotelenir. Karışıma kenara ayrılmış olan makarnanın haşlama suyu eklenir. Karışım, haşlama suyu ile beraber 1,2 dak. pişirilir ve süzülmüş olan makarna eklenir. Hepsi hafifçe karıştırılır , 3,4 dak. birlikte pişirilir. Altı kapatılır ve servis tabağına alınır. İstenirse sade olarak, istenirse üzerine rendelenmiş parmesan peyniri serpilerek servis yapılır.
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder