Ayva Tatlısı

Yazar: Unknown Tarih: 21:08 Kategori: , Yorum: Yorum Yap
Herkese hayırlı ve güzel bir Cuma günü diliyorum. Trafiğin içinde kilitlenen soğuk ve yağışlı bir İstanbul sabahından merhaba. 3 gündür aralıksız devam eden korkunç migren ağrım ve iş yoğunluğumdan bloguma ve sizlere bir kaç gündür uğrayamadım haftasonu bunun acısını çıkarıp, hepinizi ziyaret edeceğim. Haftanın son iş gününü güzel bitirmek ve soğuk geçeceği beklenen haftasonunu ağız tadı ile karşılamak üzere bir tatlı tarifiyle karşınızdayım. Afiyet olsun
Malzemeler:(4 kişilik)
4 adet ayva
2 su bardağı toz şeker
5 adet karanfil
kaymak
1 çubuk tarçın
dövülmüş antep fıstığı
Hazırlanışı:
Ayvalar yıkanır. Ortadan ikiye bölünür, kabukları soyulup çekirdekleri temizlenir. Geniş bir tencereye dizilirler. Toz şeker hepsinin üzerine eşit gelecek şekilde üzerlerine dökülür(şeker miktarını ağız tadınıza göre azaltıp, arttırabilirsiniz)Karanfiller, tarçın, ayvanın kabuklarından bir miktar ve çekirdekler tencereye konulur.( Kabuklar ve çekirdekler ayvaya renk verecektir ama ayvanın rengini iyice koyulaştırmak için isterseniz gıda boyası da koyabilirsiniz ama ben çok koyu renkli ayva tatlısını sevmediğim ve bu tatlı doğal olsun diye gıda boyası kullanmıyorum. Tercih sizin) Ayvaların yarısına gelecek kadar soğuk su tencereye eklenir ve kısık ateşte ayvalar yumuşayıncaya ve rengi dönene kadar pişirilir. Pişen ayvalar servis tabağına alınır ve soğuması beklenir. Soğuduktan sonra ortasına istenilen miktarda kaymak konulup, dövülmüş antep fıstığı serpilip servis yapılır.
AFİYET OLSUN
Paylaş: Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder