Kabak Tatlısı

Yazar: Unknown Tarih: 14:54 Kategori: , Yorum: Yorum Yap
Herkese haftanın en sevdiğim gününden sevgiler. Hafanın son iş gününü güzel geçirmek ve haftasonuna ağız tadı ile girmek için Cuma günleri genelde tatlı tarifi veriyorum. Blogumun sıkı takipçileri bunu farketmişler ve bana Cuma günleri yayınlamam için tatlı tarif istekleri göndermeye başladılar. Öncelikle dikkatleri için teşekkürler. Gerçekten mümükün olduğunca Cumaları tatlı tarifi veriyorum. Aslında diğer günleri de örneğin makarna-pilav günü, salata günü , kahvaltılıklar ya da ana yemek tarifi günü şeklinde belirledim (sanırım mesleğim nedeniyle ben de bir plan ve programlama hastalığı var ve bu ne yazık ki hobime de yansıdı) Günleri belirledim ama bakalım yoğun iş temposuyla ne kadar sadık kalabileceğim. Balkabağı tezgahlarda yerini aldığından beri balkabağını çeşitli şekillere sokarak değişik tarifler yayınladım. (Muhallebiler, kaymaklı bal kabağı gibi) Bu tarifler çok beğenildi ama tabi ki balkabağının hakkını vermek için asıl ana Kabak Tatlısını yayınlamasam seri tamamlanmaz gibi geldi ve bu senenin son balkabağı tarifini özüne sadık kalarak bu tarifi vererek yapmak istiyorum.
Şimdiden afiyet olsun.
Malzemeler:
1,5 kg. bal kabağı
750 gr.toz şeker
istenilen miktardadövülmüş ceviz içi
Hazırlanışı:
Ayıklanan kabaklar tencereye konulur ve üzerine şeker dökülür. Ağzı kapatılarak bir gece bekletilir. Sabah suyunu bırakmış olan kabak önce bu su ile kaynatılır ve ardından altı kısılır.Yarım saat altı kısık olarak pişirilir. Pişince ateşten alınır ve soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra servis tabağına alınır üzerine dövülmüş ceviz içi dökülür(üzerine tahin de koyabilirsiniz ben tahini kabak tatlısında sevmediği için kullanmıyorum) ve servis yapılır.
AFİYET OLSUN
Paylaş: Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder