Ebegümeceli Bulgur Pilavı

Yazar: Unknown Tarih: 14:37 Kategori: Yorum: Yorum Yap
Herkese merhaba. Geçtiğimiz günlerde pazarda dolaşırken yaşlı bir köylü teyzenin kendi yetiştirdiği ürünlerini sattığı küçücük tezgahında tazecik ebegümecilere rastladım. O an ebegümeci yemeği yapmayalı ve çevremde görmeyeli ne kadar uzun zaman olduğunu farkettim. Hemen bir bağ alıverdim. Akşam evde kızım "anne ıspanağa benzeyen bu otlar nedir? " diye sordu. Anlayacağınız ebegümeci bizim eve girmeyeli çok uzun yıllar olmuş. Hafif mayhoş tadıyla pilava ayrı bir lezzet katan ebegümecinin, etlisi, zeytinyağlısı ve salatası da çok güzel oluyor. Yanında yoğurt ile servis edilen pilavımın tarifine buyrun. Afiyet olsun.
Malzemeler:(5 kişilik)
2 su bardağı pilavlık bulgur
1 bağ ebegümeci
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı salça
zeytintağı
tuz
karabiber
3 su bardağı sıcak su
Hazırlanışı:
Ebegümeciler ayıklanıp, iyice yıkanır. Kaynar suda çok hafif haşlanır. Haşlandıktan sonra süzülür ve doğranırlar. Bir tencerede zeytinyağı ısıtılır ve küçük küçük doğranmış soğan ilave edilip, soğanlar kavrulur. Üzerine hafif haşlanmış ve doğranmış olan ebegümeciler eklenir. Ebegümeciler soğanla birlikte çevrilerek kavrulur. Üzerine salça konulur ve bir iki çevrilir. Bulgur, tuz ve karabiber de bu karışıma eklenir ve bir iki dakika birlikte kavrulur. Tencereye 3 su bardağı sıcak su konulur ve ağzı kapatılarak kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir. Pişince altı kapatılır ve bir süre demlendirilir. Demlenen pilav servis tabağına alınır ve yanında yoğurt ile servis edilir.
AFİYET OLSUN
Paylaş: Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder