Elmalı Muhallebi

Yazar: Unknown Tarih: 14:12 Kategori: , , Yorum: Yorum Yap
Herkese hayırlı ve güzel bir Cuma günü dilerim. Yine bir iş haftasının son günündeyiz. Son iş gününü uğurlamak ve güzel geçmesini umduğumuz haftasonunu ağız tadı ile karşılamak için bugün uzun süredir sırasını bekleyen hafif bir tatlı tarifi vereceğim. Ağız tadınız hiç bozulmasın.
Malzemeler:(5 kişilik)
Elma püresi için:
5 adet kırmızı elma
yarım çay bardağı toz şeker
istenilen miktarda dövülmüş ceviz
1 çay kaşığı tarçın
Muhallebi için:
1 lt.süt
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı pirinç unu
1 paket vanilya
Hazırlanışı:
Elmalar yıkanıp, soyulup ayıklanır. Rendelenerek bir teflon tavaya alınır. İçine toz şeker ilave edilir rengi dönene ve suyunu çekene kadar karıştırılarak kavrulur. Ocağı kapamadan önce dövülmüş ceviz eklenir bir iki defa karıştırılıp altı kapatılır. Hemen tarçın eklenir ve tekrar karıştırılıp elma, ceviz ve tarçının iyice harmanlanması sağlanır. Muhallebi kaplarının diplerine konulur. Diğer tarafta süt ile pirinç unu iyice karıştırılarak kaynatılır. Koyulaşmaya başlayınca şekeri ilave edilir ve karıştırmaya devam edilir. Muhallebi kıvamına gelince vanilya eklenip bir iki karıştırılıp altı kapatılır. Elma püresi konulmuş kase ya da bardaklara pay edilir. Buzdolabında iyice soğutulduktan sonra üzerine tarçın serpilip, soğuk olarak servis yapılır.
AFİYET OLSUN
Paylaş: Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder