
Malzemeler:
1 paket makarna(ben Penne makarna kullandım)
2 orta boy patlıcan
2 orta boy kabak
2 orta boy domates
1 diş sarımsak(istenirse konulmayabilir)
tuz
karabiber
kuru fesleğen
zeytinyağı
Hazırlanışı:
Makarna tuzlu kaynamış suda paketin üzerinde belirtilen süre kadar haşlanır, süzülür(soğuk sudan geçirmeyin) Yıkanan, ayıklanan patlıcanlar küp küp doğranır ve bir süre acılığının geçmesi için tuzlu suda bekletilirler. Kabaklar ayıklanıp, soyulur ve ince ince doğranırlar. Domateslerin de kabukları soyulur ve küp küp doğranırlar.Bir tencereye ya da woka zeytinyağı konulur, hafifçe kızdırlır dövülmüş sarımsak ilave edilir, hafifçe kavrulur. Patlıcan eklenir ve birlikte karıştırılır, patlıcanlar pişirilir, ardından kabak ve domates ilave edilip, aynı işlem yapılır.Tuz, karabiber ve kuru fesleğen eklenir ve karıştılır. Suyu süzülen makarna bu karışıma eklenir ve hepsi karıştırılıp, iyice harmanlanır. Servis tabağına alınan makarnanın üzerine rendelenmiş parmesan peyniri serpilir ve sıcak sıcak servis edilir.
AFİYET OLSUN.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder