
Yarışmada özgün şeyler istendiği belirtildiği için bana göre körinin pek kullanılmadığı peynir+köri karışımı ile hazırladığım Körili Peynirli Gül Böreğimi yarışmaya gönderdim.
Tarife geçmeden önce diğer katılımcı arkadaşlara başarılar dilerim. Eğer benim için oy kullanmak isterseniz "körili gül böreğine "mükemmel 5 yıldız " oyunu verebilirsiniz.
Teşekkürler.
Malzemeler:(12 adet için)
3 adet yufka
250 gr. rendelenmiş beyaz peynir
1 su bardağı yoğurt
2 adet yumurta
1 çay bardağı zeytinyağı
1/2 paket kabartma tozu
1 demet maydonoz
1,5 çay kaşığı Kotanyi köri
tuz
Üzeri için:
Kotanyi susam
Kotanyi çörekotu
1 çay kaşığı Kotanyi köri
Hazırlanışı:
Bir kabın içerisinde rendelenmiş beyaz peynir, ince ince kıyılmış maydanoz, 1,5 çay kaşığı köri(köri miktarını ağız tadınıza göre ayarlayabilirsiniz) ve tuz konulup iyice karıştırılıp, harmanlanır. Ayrı bir kapta da yoğurt, yumurta, zeytinyağı ve kabartma tozu iyice karıştırılır. Yufkalar üst üste konulup, dört eşit parçaya kesilirler.(12 üçgen parça elde edilir.) En üstteki yufkaya fırça ile hazırlanan yoğurtlu karışımdan sürülür. Yufkanın geniş kısmına peynirli, körili harçtan konulup, yufka sigara böreği sarar gibi rulo şeklinde sarılır. Sarma işlemi bitince rulo kendi etrafında dolanır ve uç kısmı alt tarafa sıkıştırılır. Tüm yufkalar için aynı işlem yapılır. Elde kalan yoğurtlu karışımın içine bir çay kaşığı köri ilave edilir, iyice karıştırılır. Bu karışım tüm böreklerin üzerine sürülür. Son olarak böreklerin üzerine bolca susam ve çörekotu serpilip, 180C fırında kızarana kadar pişirilir. Sıcak olarak servis edilir.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder