
Herkes iyi haftalar dilerim. Hazır biraz nefes alabildik, sıcaklar daha doğrusu nem biraz mola verdi ben de bir yemek tarifi ile haftaya başlayayım istedim. En hafif sebzelerden biri olan ve her türlü yemeği yapılabilen kabağın işte kıymalı kalye tarifi.
Malzemeler:
5 adet orta boy kabak
200 gr.kıyma
1 çay bardağı pirinç
1 adet orta boy kuru soğan
2 adet domates
1 yemek kaşığı domates salçası
tuz
zeytinyağı
dereotu
Hazırlanışı:
Kabaklar, kabak ayıklayıcı ile tırtıklı olarak temizlenir, sapları kesilir ve yıkanır .Halka halka dilimlenirler. Bir kapta zeytinyağında küçük küçük doğranmış soğanlar kavrulur üzerine kıyma eklenir ve kıyma da kavrulur. Salça ve kabaklar da eklenir ve çevrilirler. Üzerine küçük küçük doğranmış domatesler,yıkanmış pirinç eklenir. Suyu ve tuzu konulup, pişirilir. Altının kapanmasına yakın ince ince doğranmış dereotu eklenir. Piştikten sonra servis edilirken derotunun kalanı da üzerine serpilir ve servis yapılır.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder