
Herkese iyi haftalar dilerim. Temmuz ayının sonunda gerçekleştirdiğimiz Güney Amerika gezimde gittiğim ülkelerin ağız tatlarının ve mutfaklarının bizimkiyle benzerlik gösterdiğinden bahsetmiştim. Sizlere Arjantin'den verdiğim empanada tarifinden sonra bugün de Brezilya'da adım başı rastlayabileceğiniz ve bizim ağız tadımıza son derece uygun bir tadın tarifini vereceğim. Pao de Queijo denilen peynirli ekmek ya da peynir ekmek Brezilya'da çok sevilen ve en fazla yenilen hamur ürünlerinden biri. Özellikle kahvaltılarda ve günün her saati atıştırmalık olarak yeniliyor. Brezilyalılar bu ekmeği evlerinde yapmak yerine hazır almayı daha fazla tercih ediyorlar ve bu nedenle Pao de Queijo adım başı bulunan fırınlarda, kafelerde sıcak sıcak satılıyor. Hatta supermarketlerde bu ekmeğin hamurunu pişmeye hazır halde bulabiliyorsunuz. Bu peynirli ekmeği satan özel fırınlar bile var. Rio de Janeiro'da adım başı rastladığımız ve rehberimizin söylediğine göre tüm Brezilya'da bulunan "Casa do Pao de Queijo" bunların en meşhur olanı. Biz de buradan aldığımız Pao de Queijo'larımızı yerken hem fotoğrafladık hem de tarifini aldık. Bu fırınlarda bu ekmeğin yanında milföy hamuru benzeri hamurların içine tavuk, kıyma, parça et ve peynir konularak yapılan börekler de satılıyor. Pao de Queijo'yu henüz evde denemeye fırsatım olmadı ama anılarım tazeyken tarifi sizlerle paylaşayım istedim.
Malzemeler:
500 ml.un
240 ml.süt
120 ml.zeytinyağı
120 ml.su
1 su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri (orada farklı peynirler de kullanıyorlar)
2 adet yumurta
tuz
Hazırlanışı:
Zeytinyağı, süt, su ve tuz bir kaba konulur ve karıştırılarak ateşte ısıtılır. Kaynamaya başlayınca ateşten alınır ve kenarda 10-15 dak soğumaya bırakılır. Ayrı bir kapta 2 yumurta ve parmesan peyniri karıştırılır. Başka bir kaba un konulur ve unun içine zeytinyağı, süt ve sudan oluşan karışım dökülür ve karıştırılır. Üzerine yumurta parmesan peyniri karışımı eklenir ve hepsi iyce karıştırılarak hamur elde edilir. Fırın 190 C'ye ayarlanır . Karışım fırın tepsisine yayılan fırın kağıdının üzerine küçük toplar şeklinde (kaşıkla) konulur. 15 dak. fırında pişirilir. Rengi hafifçe dönünce fırından alınır biraz bekletilir ve sıcak sıcak servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder