Haftasonları kahvaltılarda, çay saatlerinde, Ramazanda ister iftarda ister sahurda sofralarda kendine kolayca yer bulan hazırlaması çok basit, tadı harika olan bir lezzeti sizlerle paylaşmak istiyorumMalzemeler:
Biber salçası (isteğe göre acı ya da tatlı ve miktarı size kalmış)
Kırma yeşil zeytin (miktarı size kalmış)
zeytinyağı
kekik ve /veya nane
Hazırlanışı
Teflon tavaya zeytinyağı konulur ve hafifçe kızdırılır. Salça bu yağın içine alınır ve yakmadan kavrulur. İçine çekirdekleri ayıklanmış zeytinler eklenir ve beraberce döndürülerek karıştırılır, ocaktan alınmasına yakın kekik ve /veya nane (isteğinize göre başka baharatlar da katabilirsiniz) eklenir, karıştırılır ve ocaktan alınır . Servis tabağına alınarak , taze sıcak pide ile hemen servis edilir.
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder