Zeytinyağlı Barbunya

Yazar: Unknown Tarih: 23:17 Kategori: , Yorum: Yorum Yap

Herkese merhaba. Sıcak günlerde özellikle iftarda rahatlıkla yenilebilecek hafif ve serin bir tat olan Zeytinyağlı Barbunya'nın tarifini vermek istiyorum.
Malzemeler:
1kg taze barbunya
1 adet büyük kuru soğan
2 adet domates
1 adet havuç
1 tatlı kaşığı toz şeker
tuz
1 çay bardağı zeytinyağı
3 su bardağı su
maydanoz
Hazırlanışı:
Ayıklanan barbunyalar haifçe haşlanır ve suyu dökülür. Bir tencerede küçük küçük doğranmış soğanlar ve havuç zeytinyağında haifçe kavrulur. Rendelenmiş domates eklenir bir iki karıştırılıp, 3 su bardağı su konulur. Kaynamaya başlayınca barbunyalar ilave edilir. Tuz, şeker eklenir kaynayınca altı kısılır. Pişince tencerenin kapağı kapalı olarak ılınması beklenir. Servis tabağına alınır ve üzerine kıyılmış maydanoz konularak servis yapılır.
AFİYET OLSUN
Paylaş: Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder