
Malzemeler:(10 adet)
5 adet güllaç yaprağı
4 su bardağı süt
2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı dövülmüş ceviz içi
1 su bardağı ayıklanmış, dövülmüş şam fıstığı
Üzeri için:
İnce ince kıyılmış şam fıstığı(istenilen miktarda)
kiraz şekeri (istenilen miktarda)
Hazırlanışı:
Bir tencerede süt ve toz şeker karıştırılarak kaynatılır ve kaynayan süt biraz ılıtılır. Geniş bir tepsiye parlak kısmı üste gelecek şekilde konulan güllaç yapraklarının üzeri ılık süt ile iyice ıslatılır.İyice ıslanan güllaç yaprağı ortadan ikiye ayrılır ve bir kısmı düz bir zemine yayılır. Uç kısmına dövülmüş ceviz ve dövülmüş şam fıstığı yayılır. Kenarları içe doğru katlanır ve rulo şeklinde sarılır. Rolu tepsiye yerleştirilir. Tüm yapraklar için aynı işlem yapılır ve hepsi tepsiye dizilir. Ruloların üzerine kalan sütün tamamı yavaşça gezdirilerek dökülür. 1.5 saat buzdolabında bekletilir. Buzdolabından çıkınca servis tabağına alınır, üzerine istenilen miktarda ince ince kıyılmış şam fıstığı serpilip, kiraz şekeri konularak servis yapılır.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder