
Malzemeler(4 kişilik) Tarif Leziz Dergisinden alınmıştır.
4 adet yumurta
15-20 adet mantar
yarım demet dereotu
2 adet domates
zeytinyağı
tuz
Hazırlanışı:
Doğranmış mantarlar zeytinyağında sotelenirler. Yumurtaların sarıları ile beyazları ayrı kaplara ayrılıp birer tutam tuz ile çırpılırlar. Bir tavada zeytinyağı ısıtılır. Çırpılmış yumurta beyazından bir miktarı bu tavaya dökülür ve ince bir tabaka haline gelene kadar pişirilir. Malzeme bitene kadar aynı işlem tamamlanır. Yumurta sarıları da ayni işlemler yapılarak pişirilir. Pişen yumurta sarıları ve beyazları kesme tahtasında ikiye bölünür. Aralarına mantarlar yayılarak beyaz ve sarı omletler üst üste konulur. Üzerine kıyılmış dereotu serpilir ve yanına söğüş domates konularak servis yapılır.
AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder