
Malzemeler:(2 kişilik)
4 adet Iglo Milföy hamuru
1 adet elma
1 tatlı kaşığı toz şeker
istenilen miktarda tarçın
istenilen miktarda pudra şekeri
Hazırlanışı:
Milföy hamurlarından iki tanesinin ortası ister kurabiye kalıplarıyla, ister bardak yardımıyla çıkarılır ve ortası boş kalır (Ben yuvarlak olarak yaptım. Kurabiye kalıplarıyla istediğiniz şekilde yapabilirsiniz.) Ortası boş kalan milföy hamurları diğer iki milföy hamurunun üzerine oturtulur ve kenarları iyice bastırılır. Diğer tarafta ayıklanmış ve rendelenmiş elma teflon tavaya konulur. İçine toz şeker ilave edilir(toz şekeri ağız tadınıza göre azaltıp, çoğaltabilirsiniz. Üzerine daha sonra pudra şekeri ve tarçın ilave edildiği için şekeri fazla koymanıza gerek yok ama tabi ki son karar sizin) Elma tavada rengi dönene ve bıraktığı suyu çekene kadar şekerle birlikte karıştırılarak kavrulur. Elmalar pişince milföylerin ortasındaki boş kısma yerleştirilir. Tüm malzeme bolca konulur. Önceden ısıtılmış fırında 200 C'de milföyler kabarana ve kenarları kızarana kadar pişiririlir. Pişince fırından alınır ve üzerine pudra şekeri ile tarçın serpilip, sıcak sıcak servis yapılır.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder