
Malzemeler:(24 adet sigara böreği)
3 adet yufka
250 gr. beyaz peynir
1 demet maydanoz
Karabiber
Sıvı yağ
Hazırlanışı:
Bir kapta rendelenmiş peynir, ince kıyılmış maydanoz ve karabiber iyice karıştırılıp böreğin içi hazırlanır.(İç olarak kıymalı, patatesli, pastırmalı vb.hazırlayabilirsiniz )3 yufka üst üste konulur ve ortadan ikiye katlanır. Tekrar ikiye katlanır ve ortaya çıkan büyük üçgen yufka tepeden başlayarak bıçakla ikiye kesilir. Yufkalardan bir tanesi açılır ve geniş tarafına peynirli harçtan bir miktar konulur iki yan tarafı içe doğru kıvrılır ve rulo şeklinde sarılır. Ucuna gelince uç kısmı hafifçe ıslatılır ve kapatılır. Tüm yufkalar bu şekilde sarılır. Kızdırılmış sıvıyağ da iki tarafı da kızarana kadar kızartılır. (Kızartmak istemezseniz sigara böreklerini yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine koyup, önceden ısıtılmış fırında 200 C'de kızarana kadar pişirebilirsiniz)Hepsi kızartılınca servis tabağına alınır ve sıcak sıcak yanında taze demlenmiş çay ile ikram edilir.
AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder